ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Бащите на ужаса

Бащите на ужаса

Бащите на ужаса - Дънсейни, Лъвкрафт, Ходжсън

Дънсейни, Лъвкрафт, Ходжсън

29-10-2015

от английски: Любомир Николов, Григор Гачев

272

Твърда

165/235 мм

0.39 кг.

978-619-152-700-7

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
17 лв. 11 лв. КУПИ

Описание

Началото на един нов век винаги е свързано с големи надежди и очаквания. Нека само си припомним, че когато през 1968 г. Стенли Кубрик и Артър Кларк (за когото ще стане дума и по-долу) създадоха филма „2001: една одисея в Космоса“, никой не се съмняваше, че ни представят едно реално бъдеще с лунни бази, пътнически рейсове в космоса и полети до най-далечните планети на Слънчевата система. Уви, дългоочакваният Милениум дойде и отмина, без да го запомним с нищо особено, освен споровете дали не бе отпразнуван с една година по-рано. Останаха несбъднатите надежди. Навярно с подобни настроения е бил посрещнат и миналият ХХ век. По онова време оптимизмът е подклаждан от прогнозите (често удивително точни) на Жул Верн. Но заедно с тях идва и дълбоката тревога от прекрачването в един свят на глобални, а често и вселенски проблеми. Младият Хърбърт Уелс току-що е положил началото на съвременната фантастика с мрачната си антиутопия „Машината на времето“. И не е само Уелс – той просто е най-звучният глас в един литературен хор на дълбоката, почти подсъзнателна тревога за мястото на човека в битието. 

И ако Уелс е остър и звучен като зов на тръба, то един друг автор от началото на миналия век отеква впечатляващо и тържествено като звън на далечна камбана. Това е .....

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Дънсейни, Лъвкрафт, Ходжсън

Дънсейни, Лъвкрафт, Ходжсън
Едуард Джон Мортън Дракс Плънкет, 18-и барон Дънсейни (1878–1957) е ирландски писател и драматург, творил под псевдонима Лорд Дънсейни. Смятан е за един от основоположниците на жанровете фентъзи и хорър. Писал е също така драми, поезия и други видове произведения. Публикувал е близо 60 книги. Дънсейни е учил в Итънския колеж и Кралската военна академия "Сандхърст". Служи като офицер през Втората бурска война…

Виж повече

Коментари (1)

Адмирации (2015-11-06)

Изданията са страхотни, поздравления. Няма да имате равни ако пуснете Швейк в тази поредица. Мисля, че ще зарадвате доста хора.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж