ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Бащите на ужаса

Бащите на ужаса

Бащите на ужаса - Дънсейни, Лъвкрафт, Ходжсън

Дънсейни, Лъвкрафт, Ходжсън

29-10-2015

от английски: Любомир Николов, Григор Гачев

272

Твърда

165/235 мм

0.39 кг.

978-619-152-700-7

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
17 лв. 11 лв. КУПИ

Описание

Началото на един нов век винаги е свързано с големи надежди и очаквания. Нека само си припомним, че когато през 1968 г. Стенли Кубрик и Артър Кларк (за когото ще стане дума и по-долу) създадоха филма „2001: една одисея в космоса“, никой не се съмняваше, че ни представят едно реално бъдеще с лунни бази, пътнически рейсове в космоса и полети до най-далечните планети на Слънчевата система. Уви, дългоочакваният Милениум дойде и отмина, без да го запомним с нищо особено, освен споровете дали не бе отпразнуван с една година по-рано. Останаха несбъднатите надежди. Навярно с подобни настроения е бил посрещнат и миналият ХХ век. По онова време оптимизмът е подклаждан от прогнозите (често удивително точни) на Жул Верн. Но заедно с тях идва и дълбоката тревога от прекрачването в един свят на глобални, а често и вселенски проблеми. Младият Хърбърт Уелс току-що е положил началото на съвременната фантастика с мрачната си антиутопия „Машината на времето“. И не е само Уелс – той просто е най-звучният глас в един литературен хор на дълбоката, почти подсъзнателна тревога за мястото на човека в битието. 

И ако Уелс е остър и звучен като зов на тръба, то един друг автор от началото на миналия век отеква впечатляващо и тържествено като звън на далечна камбана. Това е .....

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Дънсейни, Лъвкрафт, Ходжсън

Дънсейни, Лъвкрафт, Ходжсън
Едуард Джон Мортън Дракс Плънкет, 18-ти барон Дънсейни (1878–1957) е ирландски писател и драматург, творил под псевдонима Лорд Дънсейни. Смятан е за един от основоположниците на жанровете фентъзи и хорър. Писал е също така драми, поезия и други видове произведения. Публикувал е близо 60 книги. Дънсейни е учил в Итънския колеж и Кралската военна академия "Сандхърст". Служи като офицер през Втората бурска война…

Виж повече

Коментари (1)

Адмирации (2015-11-06)

Изданията са страхотни, поздравления. Няма да имате равни ако пуснете Швейк в тази поредица. Мисля, че ще зарадвате доста хора.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж