ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Геополитика > Стратегическа дълбочина

Стратегическа дълбочина

Стратегическа дълбочина - Ахмет Давутоглу

Ахмет Давутоглу

12-10-2015

от турски: Васил Станков

672

Твърда

140/215 мм

0.85 кг.

978-619-152-674-1

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
38 лв. КУПИ

Описание

Разположените около Турция близка териториална, близка акваториална и близка континентална зона в географски аспект се намират в центъра на световния материк, а в исторически аспект обхващат местата, през които преминават магистралите на човешката история. При новата динамика на международната и регионалната конюнктура след Студената война, Турция неизбежно ще се отвори към околния свят, започвайки от най-близката си зона, и затова страната трябва да предефинира ролята на близките зони като компоненти на стратегическата си дълбочина и обстойно да преразгледа геополитическите, геоикономическите и геокултурните измерения на тази дълбочина като параметри на външната политика.

Модерността беше продукт на европоцентричен исторически процес. Глобализацията обаче съдържа фактори, които неизбежно ще включат отново в хода на историята натрупания потенциал на цялото човечество и на първо място на народите от Азия. В този процес, в който начело ще излязат обществата, съумели да поставят историческото си наследство в основата на ефективни инициативи, Турция е изправена пред отговорността да обедини в ново и съдържателно единство историческата и стратегическата си дълбочина и да материализира това единство в географската си дълбочина. Ако Турция като страна с ключово стратегическо значение се окаже на висотата на тези отговорности, тя ще спечели позициите на държава с централна роля, която ще навлезе при по-изгодни условия в създадената от новия баланс по-стабилна международна конюнктура.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Ахмет Давутоглу

Ахмет Давутоглу
Ахмет Давутоглу (роден на 26 февруари 1959 г.) е турски академик, политик и бивш дипломат, който беше министър-председател на Турция и лидер на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) от август 2014 г. до май 2016 г. Преди той е бил министър на външните работи От 2009 до 2014 г.…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

Най-продавани от категорията

Още от този раздел

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: views/product_page.php

    Line Number: 915

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж