ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Геополитика > Стратегическа дълбочина

Стратегическа дълбочина

Стратегическа дълбочина - Ахмет Давутоглу

Ахмет Давутоглу

12-10-2015

от турски: Васил Станков

672

Твърда

140/215 мм

0.85 кг.

978-619-152-674-1

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
38 лв.

Описание

Разположените около Турция близка териториална, близка акваториална и близка континентална зона в географски аспект се намират в центъра на световния материк, а в исторически аспект обхващат местата, през които преминават магистралите на човешката история. При новата динамика на международната и регионалната конюнктура след Студената война, Турция неизбежно ще се отвори към околния свят, започвайки от най-близката си зона, и затова страната трябва да предефинира ролята на близките зони като компоненти на стратегическата си дълбочина и обстойно да преразгледа геополитическите, геоикономическите и геокултурните измерения на тази дълбочина като параметри на външната политика.

Модерността беше продукт на европоцентричен исторически процес. Глобализацията обаче съдържа фактори, които неизбежно ще включат отново в хода на историята натрупания потенциал на цялото човечество и на първо място на народите от Азия. В този процес, в който начело ще излязат обществата, съумели да поставят историческото си наследство в основата на ефективни инициативи, Турция е изправена пред отговорността да обедини в ново и съдържателно единство историческата и стратегическата си дълбочина и да материализира това единство в географската си дълбочина. Ако Турция като страна с ключово стратегическо значение се окаже на висотата на тези отговорности, тя ще спечели позициите на държава с централна роля, която ще навлезе при по-изгодни условия в създадената от новия баланс по-стабилна международна конюнктура.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Ахмет Давутоглу

Ахмет Давутоглу
Ахмет Давутоглу (роден на 26 февруари 1959 г.) е турски академик, политик и бивш дипломат, който беше министър-председател на Турция и лидер на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) от август 2014 г. до май 2016 г. Преди той е бил министър на външните работи От 2009 до 2014 г.…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

Най-продавани от категорията

Още от този раздел

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: views/product_page.php

    Line Number: 915

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж