ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Преданост

Преданост

Преданост - Светла Теодорова

Светла Теодорова

18-06-2015

240

Мека

140/215 мм

0.35 кг.

978-619-152-648-2

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
12 лв. КУПИ

Описание

“Преданост” е една нестандартна мемоарна книга. Наред със свои лични споделяния, спомени и впечатления, поднесени с белетристичен вкус, авторката е включила, в подходящ контекст, богата информация от различни области, която ще бъде интригуваща и полезна за широк кръг читатели. Повествованието завладява със своята искреност и неподправеност. Начинът, по който книгата е написана, подтиква читателя да погледне към свои собствени лични моменти, да ги осмисли и преживее по-богато и пълноценно. Желанието на авторката е: “книгата да допринесе всеки един човек да се опита да потърси нови светли пътеки за още повече красота и хармония в живота си”.

Засегнат е въпросът за взаимоотношенията родител – дете, за родовото чувство. Написаното стимулира към по-дълбок поглед по въпроса за мисията на родителя и неговата жертвоготовност.

Представено е родословното дърво на четири рода (на два от тях – в оригинална таблична форма), някои от които са излъчили изтъкнати представители на науката, изкуството и държавното управление.

Интересна е информацията за слабо известния на нашите съвременници Съюз “Юнак”, създаден в края на XIX в. и съществувал до началото на 40-те години, който е изиграл важна роля за патриотичното възпитание на българската младеж. Разказано е за Дружеството на южнобългарските художници, тъй като вуйчото на главната героиня е един от неговите основатели.

Читателят ще може да се запознае с основни данни за родословното дърво на Васил Левски по линия на неговия баща Иван Кунчев. Ще може да научи също така за един малко познат, но с големи заслуги възрожденец, организирал в гр. Шумен, макар за кратко време, първата самостоятелна българска власт по време на османското владичество.

В книгата могат да се намерят интересни щрихи за живота и дейността на двама наши съвременници –  представители на висшия ешалон (с различен “цвят”).

Динамичен и въздействащ е разказът за въздушните нападения над България по време на Втората световна война със самолетите B-17 “Flying Fortress” (“Летяща крепост”). Този въпрос е слабо застъпен в българската историография. (“Летящите крепости” са създадени от гениалния български изобретател, авиоконструктор и летец Асен Йорданов и по ирония на съдбата десетина  години по-късно бомбардират собствената му родина).

Интересуващите се от везбеното творчество ще открият образци на везбена орнаментика, за които е включен отзив на специалист изкуствовед.

Книгата е написана увлекателно и представлява интерес за максимално широка читателска аудитория.


 

Още за автора

Светла Теодорова

Светла Теодорова
Светла Е. Теодорова е завършила с отличие специалност атомна физика в Софийския университет. Специализирала е биофизика. Работи като старши научен сътрудник по биофизика в Българската академия на науките. Има оригинални приноси в областта на математичното моделиране на биологични процеси. Съавтор е на две монографии, автор и съавтор е на глави…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж