ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Наука > Шестото измиране

Шестото измиране

Шестото измиране - Елизабет Колбърт

Елизабет Колбърт

25-05-2015

от английски: Елена Павлова

328

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-619-152-638-3

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
18 лв. КУПИ

Описание

"Хората са загубили способността си да предвиждат какво ги чака и да го предотвратяват – и в крайна сметка ще унищожат Земята."

- Алберт Швайцер


 

През последните 500 милиона години са отчетени пет масови измирания, помели внезапно и драматично живота на Земята. Учени по цял свят в момента наблюдават признаците за шестото измиране, предполагаемо по-смъртоносно дори от астероида, виновник за изчезването на динозаврите. Този път причината за този катаклизъм сме самите ние.

Елизабет Колбърт е дългогодишен сътрудник на „Ню Йоркър“ и „Нашънъл Джеографик“. Позовавайки се на множество научни дисциплини, тя ни представя една история на изчезващите пред очите ни видове – още по-смразяваща предвид факта, че, изглежда, вече е неотвратима... Историята за масовите измирания е поднесена с хаплив и честен до болка хумор, което засилва още повече чувството, че разгръщащият се пред очите ни кошмар не е просто лош сън, който ще свърши ей сега.

Именно шестото измиране вероятно ще е заветът на хората, разкриващ нашата същност като вид. Наистина: по делата ни ще ни познаете...

„Шестото измиране“ е удостоена с „Пулицър“ за 2015 г. за документална книга; книга, която ни кара да преосмислим какво означава да си човек.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Елизабет Колбърт

Елизабет Колбърт
Елизабет Колбърт (родена през 1961 г.) е американски журналист и писател, както и гост лектор в колежа "Уилямс". Тя е най-известна с книгата си "Шестото измиране", за която е носител на "Пулицър". Позната е и като наблюдател и коментатор на екологията за списание "Ню Йоркър". От март 2017 г. Колбърт…

Виж повече

Коментари (4)

Администратор (2015-06-13)

Моля, извинете ни за забавянето на отговор. Целият тираж на "Шестото измиране" е само с меки корици. В състояние сме да обърнем внимание на вашето желание за книгата с твърди корици, но ви моля да се свържете с нас на имейла на издателството (iztok_zapad@abv.bg) за да уточним подробностите за това.

Петър (2015-06-06)

Жалко...

Петър (2015-05-20)

Ех, дано се включи някой от издателството за да знам да я чакам ли с твърди корици...?

Мартин Маринов (2015-05-20)

Дано има и твърди корици, защото книгата си заслужава. Радващо е, че все повече рационална литература се превежда.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж