ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Деца, родители, възпитание > Детството и семенцата на щастието

Детството и семенцата на щастието

Тази седмица
Детството и семенцата на щастието - Едуард Халоуел

Едуард Халоуел

06-04-2015

от английски: Гаяне Минасян

304

Мека

140/215 мм

0.38 кг.

978-619-152-612-3

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
В момента тази книга е със специално намалена цена и не подлежи на допълнителни отстъпки или промоции.
19 Август 2018 16лв. 13 лв. КУПИ

Описание

Ние, порасналите, от висотата на натрупаните години, многознайство и дистанцираност от детските дни може да забравим неподправената радост, която извира от усещането, че си обичан и в безопасност. Ако сте имали късмета да преживеете това усещане като дете (в простичките моменти, когато са ви гушвали в леглото или са целували удареното ви пръстче), то вие сте благословени. Ако ли не, вероятно познавате болезнената му липса. Един от най-добрите начини да компенсирате тази липса е вие самите да дарите такива моменти на някое дете. Изведнъж празнината вътре във вас ще се запълни. 

 

Борбите и неудачите не са проблем – те също може да са част от магията. Стига някъде в детството да има безусловна любов, неговото вълшебство напоява семенцата на щастието и те скоро започват да покълват. Любовта не е всичко, от което човек има нужда, но без нея почти нищо не върши работа. В контекста на любовта борбите и сериозните падания водят до израстване.

 

Корените на моралното поведение не са в нравоучителните лекции, нито в познаването на Десетте божи заповеди. Тези неща може и да формулират правилата, но не осигуряват мотивацията да ги следваш.


Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Едуард Халоуел

Едуард Халоуел
Едуард "Нед" Халоуел (роден на 2 декември 1949 г.) е aмерикански психиатър на деца и възрастни.  Той е световноизвестен лектор и водещ авторитет в областта на синдрома на психологическата хиперактивност (ADHD). Основател е на медицински центрове "Халоуел" в Бостън, Ню Йорк, Сан Франциско и Сиатъл. Завършва Харвардския колеж и Медицинската школа…

Виж повече

Съдържание

Разгледай (PDF)

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж