ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Деца, родители, възпитание > Детството и семенцата на щастието

Детството и семенцата на щастието

Детството и семенцата на щастието - Едуард Халоуел

Едуард Халоуел

06-04-2015

от английски: Гаяне Минасян

304

Мека

140/215 мм

0.38 кг.

978-619-152-612-3

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
16 лв.

Описание

Ние, порасналите, от висотата на натрупаните години, многознайство и дистанцираност от детските дни може да забравим неподправената радост, която извира от усещането, че си обичан и в безопасност. Ако сте имали късмета да преживеете това усещане като дете (в простичките моменти, когато са ви гушвали в леглото или са целували удареното ви пръстче), то вие сте благословени. Ако ли не, вероятно познавате болезнената му липса. Един от най-добрите начини да компенсирате тази липса е вие самите да дарите такива моменти на някое дете. Изведнъж празнината вътре във вас ще се запълни. 

 

Борбите и неудачите не са проблем – те също може да са част от магията. Стига някъде в детството да има безусловна любов, неговото вълшебство напоява семенцата на щастието и те скоро започват да покълват. Любовта не е всичко, от което човек има нужда, но без нея почти нищо не върши работа. В контекста на любовта борбите и сериозните падания водят до израстване.

 

Корените на моралното поведение не са в нравоучителните лекции, нито в познаването на Десетте божи заповеди. Тези неща може и да формулират правилата, но не осигуряват мотивацията да ги следваш.


Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Едуард Халоуел

Едуард Халоуел
Едуард "Нед" Халоуел (роден на 2 декември 1949 г.) е aмерикански психиатър на деца и възрастни.  Той е световноизвестен лектор и водещ авторитет в областта на синдрома на психологическата хиперактивност (ADHD). Основател е на медицински центрове "Халоуел" в Бостън, Ню Йорк, Сан Франциско и Сиатъл. Завършва Харвардския колеж и Медицинската школа…

Виж повече

Съдържание

Разгледай (PDF)

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж