ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Справочници, речници, помагала > Сексуалният фактор в световната политика

Сексуалният фактор в световната политика

Сексуалният фактор в световната политика - Евгени Александров

Евгени Александров

10-03-2005

248

Мека

13х20

0.30 кг.

954-321-013-6

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
8 лв. КУПИ

Описание

Книгата "Сексуалният фактор в световната политика" бе замислена като опит да се разкрие непосредственото влияние на човешката натура и нейните по-първични импулси върху висшите политически материи, и по-специално - международната политика. Интересът към темата се зароди у автора от изучаването на историята на международните отношения, където много често решаващите събития - войни, драми, трагедии, революции - се пораждат в обстановката на борба на страсти, желания и амбиции, в това число и най-интимната област на човека.
И тъкмо защото е най-интимна, тя е може би най-социална и общочовешка, чрез междуполовите отношения се заражда човешкият живот, в тази сфера се формира човешката личност, нейната система от възприятия и нагласи, ценности и качества на характера. С други думи - всичко, което задвижва онзи социапно-психически механизъм, който наричаме вземане на решения.
Авторът, проф, д-р Евгени Александров, е специалист в областта на международните отношения. Той с готовност признава, че не е медик, сексолог и даже социолог, но претендира да познава историята и политиката на страните, заедно с мотивацията на хората, които ги осъществяват. И макар че тази мотивация е свързана далеч не само с човешката сексуалност, този твърде важен природен елемент зримо и незримо присъства в междучовешките и международните отношения. Нека се надяваме, че неразгаданите тайни на човешката природа ще стават все по-малко, причините за едно или друго събитие - по-прозрачни, и в крайна сметка историята ще стане "по-управляема" и предвидима в полза на човешкия род.Още за автора

Евгени Александров

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж