ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

България > Справочници, речници, помагала > Сексуалният фактор в световната политика

Сексуалният фактор в световната политика - Евгени Александров

Сексуалният фактор в световната политика

Евгени Александров

10-03-2005

248

Мека

13х20

0.30 кг.

954-321-013-6

Да

8 лв. КУПИ

Описание

Книгата "Сексуалният фактор в световната политика" бе замислена като опит да се разкрие непосредственото влияние на човешката натура и нейните по-първични импулси върху висшите политически материи, и по-специално - международната политика. Интересът към темата се зароди у автора от изучаването на историята на международните отношения, където много често решаващите събития - войни, драми, трагедии, революции - се пораждат в обстановката на борба на страсти, желания и амбиции, в това число и най-интимната област на човека.
И тъкмо защото е най-интимна, тя е може би най-социална и общочовешка, чрез междуполовите отношения се заражда човешкият живот, в тази сфера се формира човешката личност, нейната система от възприятия и нагласи, ценности и качества на характера. С други думи - всичко, което задвижва онзи социапно-психически механизъм, който наричаме вземане на решения.
Авторът, проф, д-р Евгени Александров, е специалист в областта на международните отношения. Той с готовност признава, че не е медик, сексолог и даже социолог, но претендира да познава историята и политиката на страните, заедно с мотивацията на хората, които ги осъществяват. И макар че тази мотивация е свързана далеч не само с човешката сексуалност, този твърде важен природен елемент зримо и незримо присъства в междучовешките и международните отношения. Нека се надяваме, че неразгаданите тайни на човешката природа ще стават все по-малко, причините за едно или друго събитие - по-прозрачни, и в крайна сметка историята ще стане "по-управляема" и предвидима в полза на човешкия род.Няма добавени ревюта за тази книга.

Няма добавени коментари за тази книга.

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.