ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Декамерон

Декамерон

Декамерон - Джовани Бокачо

Джовани Бокачо

12-01-2015

от италиански: Никола Иванов, Драгомир Петров

712

Твърда

165/235 мм

1.20 кг.

978-619-152-567-6

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
40 лв.

Описание

Писаният през XIV век сборник с новели Декамерон е един от шедьоврите на италианската и световна литературна класика. Знаковата творба излиза в периода 1348–1353 г. във Флоренция. Джовани Бокачо проследява живота и свидетелства за духовния климат в града през ранния Ренесанс описвайки редица действителни случки, забавни анекдоти, градски легенди… В основата на тези „сто новели, разказани в течение на десет дни от седем дами и трима млади мъже“ са изобличаването на лицемерното поведение на римокатолическите духовници, осмиването на различни социални групи, покварата на морала в обществото. И всичко това – майсторски пресъздадено през призмата на еротично-комичното. Акцентът върху човешката индивидуалност, вярата в любовта като движеща сила и интересът към чувствения свят на човека – характерни за Ренесансовия светоглед черти – се проявяват и у разказвачите, и у героите.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Джовани Бокачо

Джовани Бокачо
Предполага се, че Джовани Бокачо (1313–1375) е родом от Черталдо (региона на Тоскана в Италия). Израства във Флоренция, но Неапол е люлката на познанието, където получава класическото си образование, учи астрономия и гръцка митология, чете древногръцки мислители в двора на крал Робер Анжуйски. Освен културно средище, Неапол е и прозорец към…

Виж повече

Коментари (1)

С.Б. (2018-12-10)

Здравейте! Едно голямо БЛАГОДАРЯ на издателството за тази велика книга! Можем ли да очакваме и издание на „Божествена комедия“ на Данте към колекция „Върхове“?

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж