ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Изследвания > Качеството на демокрацията в България

Качеството на демокрацията в България

Качеството на демокрацията в България - Добрин Канев, Антоний Тодоров

Добрин Канев, Антоний Тодоров

17-07-2014

...

664

Твърда

140/215 мм

0.98 кг.

978-619-152-473-0

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
25 лв. КУПИ

Описание

Колективната монография представя научните резултати на проекта „Качеството на демокрацията в България: демократичен консенсус и гражданско участие“, финансиран от фонд „Научни изследвания“ на Министерството на образованието и науката и реализиран от изследователски екип на Департамента по политически науки на Нов български университет.

 

Темата на проекта, разбира се, не е избрана случайно. Още към началото на изследванията са видни и с просто око симптомите на разочарование от функционирането на демократичната система и от ниската ефективност на управлението в България – проблеми с правовата държавност, спад в политическото участие, висока волатилност на избирателите, ниска легитимност на партии и граждански организации и т.н. Натрупваното с години масово недоволство от икономическите, социалните и моралните резултати на прехода – с право или не – не подминава и установената в неговото начало демократична политическа система.

 Добрин Канев

Разгледай PDF за книгата

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Добрин Канев, Антоний Тодоров

Добрин Канев, Антоний Тодоров
Добрин Канев е роден през 1948 г. Завършил е международни отношения в Икономическия университет в София. 18 г. е бил научен и старши научен сътрудник в Института за съвременни социални теории към БАН. През 1987 г. се хабилитира. Специализирал и преподавал в множество университети по света. Бил е шеф на…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж