ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Изследвания > Качеството на демокрацията в България

Качеството на демокрацията в България

Качеството на демокрацията в България - Добрин Канев, Антоний Тодоров

Добрин Канев, Антоний Тодоров

17-07-2014

...

664

Твърда

140/215 мм

0.98 кг.

978-619-152-473-0

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
25 лв. КУПИ

Описание

Колективната монография представя научните резултати на проекта „Качеството на демокрацията в България: демократичен консенсус и гражданско участие“, финансиран от фонд „Научни изследвания“ на Министерството на образованието и науката и реализиран от изследователски екип на Департамента по политически науки на Нов български университет.

 

Темата на проекта, разбира се, не е избрана случайно. Още към началото на изследванията са видни и с просто око симптомите на разочарование от функционирането на демократичната система и от ниската ефективност на управлението в България – проблеми с правовата държавност, спад в политическото участие, висока волатилност на избирателите, ниска легитимност на партии и граждански организации и т.н. Натрупваното с години масово недоволство от икономическите, социалните и моралните резултати на прехода – с право или не – не подминава и установената в неговото начало демократична политическа система.

 Добрин Канев

Разгледай PDF за книгата

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Добрин Канев, Антоний Тодоров

Добрин Канев, Антоний Тодоров
Добрин Канев е роден през 1948 г. Завършил е международни отношения в Икономическия университет в София. 18 г. е бил научен и старши научен сътрудник в Института за съвременни социални теории към БАН. През 1987 г. се хабилитира. Специализирал и преподавал в множество университети по света. Бил е шеф на…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж