ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Дребосъчето. Писма от моята мелница

Дребосъчето. Писма от моята мелница

Дребосъчето. Писма от моята мелница - Алфонс Доде

Алфонс Доде

07-07-2014

от френски: Пенка Пройкова

382

Твърда

165/235 мм

0.50 кг.

978-619-152-463-1

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
23 лв. КУПИ

Описание

Автобиографичният роман Дребосъчето е първото голямо произведение на известния писател и драматург Алфонс Доде. Творбата излиза през 1868 г. и описва детството и живота на Доде до пристигането му в Париж. Книгата не се радва на особен успех, за разлика от сборника с разкази Писма от моята мелница, който излиза през 1869 г. Противопоставяйки силно патриархалния, изпълнен с човешка топлина живот във френския Прованс на студения Париж – символ на смазващия безчовечен технически прогрес, – Доде майсторски рисува социалните проблеми и живота във Франция през втората половина на XIX век.

 


Разгледай PDF за книгата

Разгледай PDF за книгата

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Алфонс Доде

Алфонс Доде
Алфонс Доде (1840–1897) е роден в Ним, Южна Франция. Баща му Венсан Доде е производител на коприна, съпътстван от редица нещастия и провали, а майка му Аделин Доде е потомка на рода на богат търговец на коприна. Младият Алфонс прекарва по-голямата част от детството си в малко селце в областта…

Виж повече

Съдържание

Разгледай (PDF)

Коментари (2)

Администратор към Методи (2014-07-01)

Здравейте, благодарим ви за написаното - така видяхме допуснатата грешка "превод от английски". Наистина досадно - особено в светлината на това, че изданието е посветено на 10-годишнината от смъртта на големия преводач от френски език Пенка Пройкова. Благодарим ви за добронамерената забележка!

Методи (2014-07-01)

Дали е грешка или наистина преводът не е от оригиналния език (френски), а от английски!?

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж