ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Дребосъчето. Писма от моята мелница

Дребосъчето. Писма от моята мелница

Дребосъчето. Писма от моята мелница - Алфонс Доде

Алфонс Доде

07-07-2014

от френски: Пенка Пройкова

382

Твърда

165/235 мм

0.50 кг.

978-619-152-463-1

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
23 лв. КУПИ

Описание

Автобиографичният роман Дребосъчето е първото голямо произведение на известния писател и драматург Алфонс Доде. Творбата излиза през 1868 г. и описва детството и живота на Доде до пристигането му в Париж. Книгата не се радва на особен успех, за разлика от сборника с разкази Писма от моята мелница, който излиза през 1869 г. Противопоставяйки силно патриархалния, изпълнен с човешка топлина живот във френския Прованс на студения Париж – символ на смазващия безчовечен технически прогрес, – Доде майсторски рисува социалните проблеми и живота във Франция през втората половина на XIX век.

 

Алфонс Доде (1840–1897) е роден в Ним, Южна Франция. Баща му Венсан Доде е производител на коприна, съпътстван от редица нещастия и провали, а майка му Аделин Доде е потомка на рода на богат търговец на коприна. Младият Алфонс прекарва по-голямата част от детството си в малко селце в областта Гар. Учи в Лион, а след като го напуска през 1856 г. започва работа като училищен преподавател в Гар. Още следващата година зарязва училищната работа, напуска Гар и заминава при брат си, който по това време си изкарва прехраната като журналист в Париж. При него Алфонс Доде пише стихове, които са публикувани през 1858 г. в тома „Les Amoureuses“. Започва работа в няколко парижки печатни издания, сред които Paris-Journal, L'Universel и Le Figaro, а междувременно, написвайки няколко пиеси се утвърждава и в литературните среди. Скоро един от министрите на Наполеон III го наема за секретар – пост, който заема до 1865 г. Едва година по-късно, през 1866 г., Доде публикува в журнали някои от разказите, които по-късно намират място в едно от най-популярните му произведения: Писма от моята мелница. Алфонс Доде е автор и на романите Дребосъчето (автобиографичен) Жак и трилогията Невероятните приключения на Тартарен Тарасконски, на прочутата пиеса Арлезианката.

Разгледай PDF за книгата

Разгледай PDF за книгата

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Алфонс Доде

Алфонс Доде (1840–1897) е роден в Ним, Южна Франция. Баща му Венсан Доде е производител на коприна, съпътстван от редица нещастия и провали, а майка му Аделин Доде е потомка на рода на богат търговец на коприна. Младият Алфонс прекарва по-голямата част от детството си в малко селце в областта…

Виж повече

Съдържание

Разгледай (PDF)

Коментари (2)

Администратор към Методи (2014-07-01)

Здравейте, благодарим ви за написаното - така видяхме допуснатата грешка "превод от английски". Наистина досадно - особено в светлината на това, че изданието е посветено на 10-годишнината от смъртта на големия преводач от френски език Пенка Пройкова. Благодарим ви за добронамерената забележка!

Методи (2014-07-01)

Дали е грешка или наистина преводът не е от оригиналния език (френски), а от английски!?

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж