ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Избрано

Избрано

Избрано - Робърт Луис Стивънсън

Робърт Луис Стивънсън

24-04-2014

от английски език: Огняна Иванова

432

Твърда

165/235 мм

0.85 кг.

978-619-152-436-5

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
22.90 лв. 16 лв. КУПИ

Описание

Томът "Избрано" на  Робърт Луис Стивънсън съдържа освен любимия на поколения "Островът на съкровищата" четири разказа ("Маркхайм", " Вратата на сир Дьо Малтроа", " Островът на гласовете", "Бутилката с малкия дявол") и две повести ("Брегът на Фалеса", " Павилион сред дюните"), непревеждани досега на български език.
Изданието е богато илюстрирано от  художника Петър Станимиров.

 

Стивънсън е роден през 1850 г. в Единбург (Шотландия). Баща му е силно религиозно настроеният Томас Стивънсън, а майка му – споделящата религиозността на бащата Маргарет Балфор. Потомък на няколко поколения инженери и строители на фарове, Робърт Луис Стивънсън се записва да следва строително инженерство в Единбург, но след като разбира, че здравословното му състояние (той боледува от туберкулоза) не му позволява да практикува тази професия, се насочва към правото (впрочем никога на практикува). На 18-годишна възраст се отказва от името Балфор, променя презимето си от Lewis на Louis и вече използва инициалите RLS. След като разбира, че е болен, напуска Шотландия и заминава за Южна Франция, където се установява. Любовта на Стивънсън към пътешествията си проличава не само в произведенията му, но и в неговия авантюристичен начин на живот, който го подтиква към множество приключения – тръгва пеша из Франция само с едно товарно муле, плава с лодка по холандските и белгийските канали, среща се и няколко пъти с прочутия крал Давид Калакауа, последният управник на Кралство Хаваи, и др. Робърт Луис Стивънсън умира едва на 44 години – през 1894 г., в дома си „Ваилима“ в Самоа, като собственик на плантация и племенен вожд, наричан от племето си Туситала.

Разгледай PDF за книгата

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Робърт Луис Стивънсън

Осдтворът на съкровищата е най-известната книга на Робърт Луис Стивънсън е роден през 1850 г. в Единбург (Шотландия). Баща му е силно религиозно настроеният Томас Стивънсън, а майка му – споделящата религиозността на бащата Маргарет Балфор. Потомък на няколко поколения инженери и строители на фарове, Робърт Луис Стивънсън се записва…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж