ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Религии, духовни учения > Богословие на Новия Завет

Богословие на Новия Завет

Богословие на Новия Завет - Свещеник Теодор Стойчев

Свещеник Теодор Стойчев

31-03-2014

328

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-619-152-396-2

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
15.90 лв. КУПИ

Описание

Книгата „Богословие на Новия Завет“ на свещеник Теодор Стойчев е сериозен научен проект, който от една страна служи за осмисляне на някои значими и актуални аспекти в съвременната библеистика, и от друга – разглежда тълкувателни проблеми, свързвайки богатата историко-литературна информация на новазаветната наука с дълбокото богословско разбиране. Предлаганият труд не се ограничава с отговорите на въпросите относно причините за отдалечаването на библейското от систематичното богословие, довело до това вярата да престане да участва в тълкувателния процес, секуларното отношение към свещените текстове, при което образът на библейския Иисус се откъсва от църковния контекст и се разглежда в зависимост от предпоставките на съответния тълкувател и т.н. Авторът вижда своята задача преди всичко в това да покаже дълбоката връзка между Свещеното Писание и Свещеното Предание, точно да определи ползите и приносите на историко-критичния метод, както и да изтъкне, че Новият Завет трябва да си върне свръхестествения характер и едва тогава той ще може да ни представи автентичния образ на Иисус Христос. Този идеен ракурс е нов за нашата богословска действителност и определено има приносен характер.

 - проф. Емил Трайчев

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Свещеник Теодор Стойчев

Свещеник Теодор Стойчев
Свещеник Теодор Стойчев е роден през 1973 г. в гр. Русе.  Свещеник е към храмовете „Св. Атанасий Велики“ и „Успение на Пресвета Богородица“ в  гр. Варна. Доктор е по богословие с дисертация в областта на Свещеното Писание на Новия Завет.  Автор на четири книги.

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж