ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Деца, родители, възпитание > Защо обичта е важна

Защо обичта е важна

Защо обичта е важна - Сю Герхард

Сю Герхард

20-02-2014

от английски език: Румяна Автанска

272

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-619-152-371-9

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
14 лв. КУПИ

Описание

В „Защо обичта е важна“ психотерапевтката Сю Герхард обяснява как привързаността изпълнява решаваща роля за развитието в началните етапи от живота, как най-ранните взаимоотношения между бебето и неговите родители имат дълготрайни и сериозни последици.

 

Като разглежда биологическите и психологическите механизми, посредством които тези отношения моделират нервната система на бебето, Сю Герхард показва как развитието на мозъка предопределя бъдещото емоционално щастие на човека. Обект на нейния детайлен анализ са конкретни ранни „пътища“, които могат да окажат влияние върху начина, по който реагираме на стреса и могат да допринесат за развитието в зряла възраст на проб­леми като анорексия, алкохолна или наркотична зависимост и антисоциално поведение.

 

„Защо обичта е важна“ е увлекателна и достъпно написана интерпретация на най-съвременните открития в неврологията, психологията, психоанализата и биохимията, представляваща интерес както за професионалистите, така и за родителите, които искат да осъществят по-пълноценна и благотворна връзка с децата си.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Сю Герхард

Сю Герхард
Сю Герхард (Дърбан, 1953) е британски психоаналитик, който работи в частната практика от 1997 г. насам. Тя е родена в Южна Африка, но е израснала в Англия. Образована е в Нюнам колидж и в Кеймбриджския университет, където завършва английска литература и успешно провежда кампании за женска емаципация и приемане на жени…

Виж повече

Коментари (2)

Изток Запад (2018-07-29)

Здравейте, За сега не е предвидено преиздаване. Може да ни изпратите имейл (order@iztok-zapad.eu) ако желаете копие, тъй като вероятно сме оставили 1-2 налични книги при нас.

Божидара Димитрова (2018-07-28)

Здравейте! Планирате ли преиздаване на книгата? :)

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж