ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Деца, родители, възпитание > Защо обичта е важна

Защо обичта е важна

Защо обичта е важна - Сю Герхард

Сю Герхард

20-02-2014

от английски език: Румяна Автанска

272

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-619-152-371-9

Няма наличност

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
14 лв.

Описание

В „Защо обичта е важна“ психотерапевтката Сю Герхард обяснява как привързаността изпълнява решаваща роля за развитието в началните етапи от живота, как най-ранните взаимоотношения между бебето и неговите родители имат дълготрайни и сериозни последици.

 

Като разглежда биологическите и психологическите механизми, посредством които тези отношения моделират нервната система на бебето, Сю Герхард показва как развитието на мозъка предопределя бъдещото емоционално щастие на човека. Обект на нейния детайлен анализ са конкретни ранни „пътища“, които могат да окажат влияние върху начина, по който реагираме на стреса и могат да допринесат за развитието в зряла възраст на проб­леми като анорексия, алкохолна или наркотична зависимост и антисоциално поведение.

 

„Защо обичта е важна“ е увлекателна и достъпно написана интерпретация на най-съвременните открития в неврологията, психологията, психоанализата и биохимията, представляваща интерес както за професионалистите, така и за родителите, които искат да осъществят по-пълноценна и благотворна връзка с децата си.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Сю Герхард

Сю Герхард
Сю Герхард (Дърбан, 1953) е британски психоаналитик, който работи в частната практика от 1997 насам.  Тя е родена в Южна Африка, но е израснала в Англия. Била е образована в колежа "Неънъм" и в Университета в Кеймбридж, където е завършила английска литература и успешно е провеждала кампании за женска емаципация…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж