ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Наука > Опасната идея на Дарвин

Опасната идея на Дарвин

Опасната идея на Дарвин - Даниъл Денет

Даниъл Денет

22-05-2014

от английски: Ина Димитрова, Росен Люцканов

720

Твърда

140/215 мм

1.00 кг.

978-619-152-434-1

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
40 лв. КУПИ

Описание

 „Опасната идея на Дарвин“ е безспорно най-коментираната книга на Даниъл Денет, която ни припомня с какво е заслужил определението „един от най-провокативните мислители на планетата“.

В нея той насочва вниманието ни към теорията за естествения отбор, показва как с нейна помощ Дарвин е задълбочил традиционното ни разбиране за мястото на човека във Вселената. Заличавайки с широк размах традиционните разграничения между живата и неживата природа, между света на човека и природния свят, между компютърните програми и човешкия ум, Денет превръща еволюционната теория на Дарвин в опасно оръжие, способно да разруши утаявали се в продължение на хилядолетия предразсъдъци. По ерудиран и увлекателен начин той демонстрира как, напускайки тесните рамки на биологията, тази наистина опасна идея е способна да предизвика истинска революция в наглед отдалечени от нея научни области – от математиката и физиката до лингвистиката и етиката.


Разгледай PDF за книгата

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Даниъл Денет

Даниъл Денет
Даниъл Денет (роден през 1942) е един от най-авторитетните съвременни философи, автор на редица популярни книги и статии и директор на Центъра за когнитивни изследвания към университета „Тафтс“ в Масачусетс, САЩ. Ричард Докинс – автор на мащабните изцяло научни трудове „Делюзията Бог“, „Себичният ген“, „Най-великото шоу на Земята“ и „Сказанието…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж