ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Бизнес, икономика > Нациите имат значение

Нациите имат значение

Нациите имат значение - Крейг Калхун

Крейг Калхун

16-12-2013

от английски: Ивелина Ватова

328

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-619-152-348-1

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
В момента тази книга е със специално намалена цена и не подлежи на допълнителни отстъпки или промоции.
23 Април 2018 15лв. 10 лв. КУПИ

Описание

"Национализмът не е морална грешка. Вярно e, че твърде често го замесват във варварска жестокост, приписват му отвратителни дела, проявяват и по-банални, но все пак несправедливи, предразсъдъци, обвиняват го в дискриминационни практики. Много пъти той кара хората да си мислят, че произволно очертаните граници са естествени, а съвременните глобални разделения съществуват от памтивека и не подлежат на никакви промени.

Освен всичко друго обаче национализмът е и форма на солидарност в обществото, една от предпоставките, върху които модерната демокрация здраво е стъпила и без които не може. Той  е спомогнал да се осигури на обществото среда на вътрешна инклузия и редистрибутивни политики, докато в същото време обръща космополитно внимание на потребностите на хората с чуждо гражданство.

В изпълнения с тревоги свят на глобални тенденции национализмът помага да открием преживяването, наречено „принадлежност“. Понякога той се превръща в залог на битката, която се води срещу баснословно нееднаквите и експлоататорски условия, нужни, за да се постигне световна интеграция."

- Крейг Калхун

Още за автора

Крейг Калхун

Крейг Калхун
Крейг Джаксън Калхун (роден през 1952 г.) е американски социолог и настоящ президент на Института "Бергруен". Застъпник на използването на социални науки за решаване на въпроси от обществено значение, той е бил директор на Лондонското училище по икономика и политически науки от септември 2012 г. до септември 2016 г. Преди…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж