ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Приключенията на Симплицисимус

Приключенията на Симплицисимус

Приключенията на Симплицисимус - Якоб фон Гримелсхаузен

Якоб фон Гримелсхаузен

04-10-2013

от немски: Борис Парашкевов

520

Твърда

165/235 мм

0.56 кг.

978-619-152-286-6

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
30 лв. КУПИ

Описание

Една от най-знаменитите литературни творби от епохата на немския барок безспорно е Приключенията на Симплицисимус. Авторът описва живота на странника Мелхиор Щернфелз фон Фуксхайм: „кога и къде се е появил на този свят, какво е видял, научил, изпитал и препатил в него и защо доброволно отново го е напуснал“. Заради простодушието си като дете той получава името Симплицисимус. След като минава през какви ли не приключения – като малък често се преправя на девойка и е обект на немалко задявки, впоследствие става паж, четирима „дяволи“ го отвеждат в Ада и го черпят с испанско вино, а в Тридесетгодишната война (1618–1648) е отличен за военни заслуги към шведската корона – героят се оттегля в отшелничество, омерзен от нашия свят.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Якоб фон Гримелсхаузен

Якоб фон Гримелсхаузен
За Ханс Якоб Кристофел фон Гримелсхаузен има оскъдни данни. Днес знаем, че той е роден през 1621 или 1622 г. в малкото градче Гелнхаузен, в близост до Франкфурт на Майн. Произхожда от занаятчийско семейство, но поради ранната смърт на баща му и повторния брак на майка му е отгледан от…

Виж повече

Коментари (1)

Blister (2013-10-04)

Може ли малко повече информация за автора и/или книгата? Благодаря :)

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж