ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Деца, родители, възпитание > Краят на невежеството

Краят на невежеството

Краят на невежеството - Джон Майтън

Джон Майтън

23-09-2013

264

Мека

140/215 мм

0.35 кг.

978-619-152-281-1

Няма наличност

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
12 лв.

Описание

"И най-богатите страни не могат да се справят с бедността, защото източникът й си остава невидим дори за просветеното око. В опитите си да я изкореним никога не сме отчитали пагубния ефект на основния постулат в образованието, споделян от всички общества:  онзи, според който децата се раждат с такива разлики в умствените си способности, че повечето от тях никога няма да разберат истински математиката и естествознанието.

Аз вярвам, че интелектуалната бедност, която налагаме на мнозинството деца поради непознаване на истинския им потенциал, е най-дълбокият източник на материална бедност, защото прави обществата неспособни да разпределят богатството си справедливо, рационално или устойчиво.

Ако искаме някога да развием пълния потенциал на децата, трябва да разработим образователен модел, базиран на по-дълбоко познание за човешкия мозък."

- Джон Майтън


Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Джон Майтън

Джон Майтън
Джон Майтън (роден на 2 октомври 1957 г.) е канадски математик, автор и драматург. Той основава JUMP Math, благотворителна организация, която работи за образованието на студентите по математика през 2001 година. Майтън е роден в Хамилтън, Онтарио на 2 октомври 1957 г. и живее в Торонто, Онтарио с жена си Памела…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж