ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Ерек и Енида

Ерек и Енида

Ерек и Енида - Кретиен дьо Троа

Кретиен дьо Троа

04-04-2013

от старофренски: Атанас Сугарев

248

Твърда

140/215 мм

0.40 кг.

978-619-152-283-5

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
В момента тази книга е със специално намалена цена и не подлежи на допълнителни отстъпки или промоции.
13 Май 2018 14лв. 11 лв. КУПИ

Описание

Ерек и Енида (1170) е първата достигнала до нас творба на Кретиен дьо Троа, смятан за основоположник на рицарския артуровски роман. Това е история за трудната, но възможна хармония между любовта, брака и рицарското приключение. За пръв път тези три сфери на човешкия опит биват обвързани в обща фабула. При нейните герои чувствата, етиката, животът в обществото и политиката съжителстват по образцов начин. В продължение на следващите три века авторите на рицарски романи ще изпитват силното влияние на Кретиен дьо Троа и на тази негова творба. Тя задава параметрите на един нов жанр – романа – и очертава моралните измерения на рицарството.

Стоян Атанасов

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Кретиен дьо Троа

За Кретиен дьо Троа, авторът на Ерек и Енида, се знае малко. Името „Кретиен“ (Christianus) фигурира в документ от 1173 г., назоваващ свещеник от манастира „Сен Лу“ в гр. Троа. Според друга хипотеза Кретиен дьо Троа е покръстен евреин. Всъщност основмният, макар и твърде лаконичен източник на сведения за него…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж