ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Религии, духовни учения > Изгубените християнства

Изгубените християнства

Изгубените християнства - Барт Ърман

Барт Ърман

26-08-2013

от английски: Ралица Дерилова

396

Мека

140/215 мм

0.46 кг.

978-619-152-266-8

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
19 лв.

Описание

Тази книга разглежда различните лица на ранното християнство и свещените му писания. Някои от тези текстове попадат в Новия завет. Други биват отхвърляни, нападани, забранявани и унищожавани.

Моята цел е да разгледам някои от неканоничните писания, да видя какво биха могли да ни разкрият за различните форми на християнската вяра и обреди през ІІ и ІІІ в.

Едновременно с това искам да покажа най-важното: как една от раннохристиян­ските групи успява да се наложи като господстваща в религията и за векове напред да определя в какво да вярват християните, какви обреди да изпълняват и какво да четат като Свещено писание. 

 - Барт Ърман

Още за автора

Барт Ърман

Барт Ърман
Барт Дентън Ърман (роден на 5 октомври 1955 г.) е американски изследовател на Новия завет, съсредоточен върху текстовата критика на Библията, историческите сведения за Исус и развитието на ранното християнство. Той е написал и редактирал 30 книги, включително три учебника. Автор е на пет бестселъра на "Ню Йорк Таймс". Ърман…

Виж повече

Коментари (3)

К. Петров (2013-09-11)

Съгласен съм. Но точно това издание има проблем: хартията отстрани се рони, а ъгълчетата са начупени и като прекарах пръст ме посипаха стърготини и малки парченца..за жалост самата хартия се рони..Купих книгата от книжарница "Хеликон" в гр. В. Търново и там се уверих, че всички екземпляри имат този проблем. Иначе, поздрав за ценните книги, които издавате! Аз съм фен на издателството и точно затова се изненадах неприятно от изданието на Барт Ърман

Изток-Запад (2013-09-02)

Позволете да не се съгласим с вас. Стандартните видове хартия, които използваме за книгите си, са здрави и качествени, с по-тъмен цвят, за да не уморяват очите при четене, както се случва с твърде светлите. Цената на книгата е калкулирана на границата на изобщо някаква печалба само при продажба на целия тираж спрямо разходите на издателството по излизането й и това е нашият реверанс към читаталите. Надяваме се поне мнението ви за написаното да е положително.

Камен Петров (2013-08-30)

Много лоша хартия! За първи път държа книга с толкова лоша хартия, при това на висока цена!

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж