ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Религии, духовни учения > Изгубените християнства

Изгубените християнства

Изгубените християнства - Барт Ърман

Барт Ърман

26-08-2013

от английски: Ралица Дерилова

396

Мека

140/215 мм

0.46 кг.

978-619-152-266-8

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
19 лв. КУПИ

Описание

Тази книга разглежда различните лица на ранното християнство и свещените му писания. Някои от тези текстове попадат в Новия завет. Други биват отхвърляни, нападани, забранявани и унищожавани.

Моята цел е да разгледам някои от неканоничните писания, да видя какво биха могли да ни разкрият за различните форми на християнската вяра и обреди през ІІ и ІІІ в.

Едновременно с това искам да покажа най-важното: как една от раннохристиян­ските групи успява да се наложи като господстваща в религията и за векове напред да определя в какво да вярват християните, какви обреди да изпълняват и какво да четат като Свещено писание. 

 - Барт Ърман

Още за автора

Барт Ърман

Барт Ърман
Барт Дентън Ърман (роден на 5 октомври 1955 г.) е американски изследовател на Новия завет, съсредоточен върху текстовата критика на Библията, историческите сведения за Исус и развитието на ранното християнство. Той е написал и редактирал 30 книги, включително три учебника. Автор е на пет бестселъра на "Ню Йорк Таймс". Ърман…

Виж повече

Коментари (3)

К. Петров (2013-09-11)

Съгласен съм. Но точно това издание има проблем: хартията отстрани се рони, а ъгълчетата са начупени и като прекарах пръст ме посипаха стърготини и малки парченца..за жалост самата хартия се рони..Купих книгата от книжарница "Хеликон" в гр. В. Търново и там се уверих, че всички екземпляри имат този проблем. Иначе, поздрав за ценните книги, които издавате! Аз съм фен на издателството и точно затова се изненадах неприятно от изданието на Барт Ърман

Изток-Запад (2013-09-02)

Позволете да не се съгласим с вас. Стандартните видове хартия, които използваме за книгите си, са здрави и качествени, с по-тъмен цвят, за да не уморяват очите при четене, както се случва с твърде светлите. Цената на книгата е калкулирана на границата на изобщо някаква печалба само при продажба на целия тираж спрямо разходите на издателството по излизането й и това е нашият реверанс към читаталите. Надяваме се поне мнението ви за написаното да е положително.

Камен Петров (2013-08-30)

Много лоша хартия! За първи път държа книга с толкова лоша хартия, при това на висока цена!

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж