ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Изследвания > Свобода и суверенност в Априлското въстание

Свобода и суверенност в Априлското въстание

Свобода и суверенност в Априлското въстание - Тодор Христов

Тодор Христов

12-06-2013

504

Твърда

16/60/90

0.82 кг.

978-619-152-224-8

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
25 лв. КУПИ

Описание

Тодор Христов е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ доктор по теория на литературата и по социология.

Научните му интереси са в областта на критическата теория, културните изследвания, изследванията на властта и на съвременните форми на протест.

Книгата представя резултатите от едно критическо изследване на изкуствата да се говори за свобода. Тъй като за радост съществуват много такива изкуства, изследването описва начините, по които се говори за свободата като суверенитет в Априлското въстание и в по-късните исторически, литературни, популярни, мемоарни, юридически разкази за него. Тъкмо Априлското въстание, защото то се намира на границата на два режима на суверенитет и вследствие на това позволява да се покаже как свободата може да бъде артикулирана по друг начин, различен от тези, които схващаме като естествени, по начин, който би могъл да обясни защо днес се завръща жаждата за пълна свобода, изгорила живота на въстаниците.

 

 

 

Критически изследвания поредица на ФХСИ и Изток-Запад


за критическа политическа философия и социална теория. Само съвременни изследвания, водещи автори, смели тези, теорията като инструмент за анализ, но и за преобразуване


на практиката. Фокус върху настоящето, върху силите, които го владеят, но и върху неочакваните възможности, които то отваря. Лаборатория за социално въображение.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Тодор Христов

...

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж