ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Запад > Благополучие > Спонтанна еволюция

Спонтанна еволюция - Брус Липтън, Стив Баерман

Спонтанна еволюция

Брус Липтън, Стив Баерман

01-04-2013

от английски: Румяна Автанска

528

Мека

140/215 мм

0.67 кг.

978-619-152-188-3

Да

24.90 лв. КУПИ

Описание

Според конвенционалната теория на Чарлз Дарвин еволюцията е много бавен и постепенен процес, отнемащ милиони години, докато се проявят еволюционните трансформации при видовете. Новите научни открития показват, че в действителност еволюцията се състои от дълги периоди на застой, прекъсвани от внезапни, драстични промени. Тези катаклизми са емблематичните моменти в хода на еволюцията и водят до появата на чисто нови форми на живот.

В предишната ми книга – „Биология на убежденията“ – показах как отношението и емоциите ни контролират физиологията, биологията и проявлението на гените ни, как личните убеждения се отразяват върху реалността. Само че има нещо по-съществено, което трябва да се знае: колективните вярвания на една културна общност или общество също оказват влияние върху биологията и поведението ни.

Обществото започва да осъзнава, че настоящите ни колективни убеждения са пагубни и че светът е в сериозна опасност. Ето защо сметнах, че е време хората да научат за това как новата биология и други прозрения от света на науката могат да бъдат приложени към обществените схващания и да ни помогнат да се справим със застрашителните ситуации, пред които сме изправени днес. За да бъде това послание разбрано, приятелят ми Стив Баерман добави примери за това как социалната структура, политиката и икономиката се намесват безцеремонно в биологията ни.

Едновременно с това велико проникновение, осъзнаваме, че старият поглед върху света, досегашните убеждения и разсъждения няма да ни помогнат да облекчим ситуацията и да преминем в нов етап. Тук е заложено на карта оцеляването ни. Трябва ни нов модел на поведение. Трябва ни спонтанна еволюция!

- Брус Липтън

Няма добавени ревюта за тази книга.

Дарина
2015-09-18

Здравейте, моля ви, бихте ли качили като файл глава 12. Много ценнен откъс :) " Разбирате, нали: клетките ни може да се окажат по-умни от нас. " Свами Биондананда

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.