ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Запад > Наука > Рибата в мен

Рибата в мен - Нийл Шубин

Рибата в мен

Нийл Шубин

26-04-2013

от английски: Ина Димитрова и Росен Люцканов

256

Мека

140/215 мм

0.12 кг.

978-619-152-199-9

Да

14 лв. КУПИ

Описание

Защо изглеждаме по начина, по който изглеждаме?

Tiktaalik

Нийл Шубин, палеонтолог и професор по анатомия, един от откривателите на уникалния фосил Tiktaalik – „рибата с ръце”, разказва историята на нашите тела така, както не сте я чували никога досега. Изследвайки изкопаеми и ДНК, Шубин показва, че ръцете ни всъщност приличат на рибешки перки, главите ни са сходни с тези на отдавна измрели безчелюстни риби, а основните части на генома ни функционират също като тези на червеите и бактериите. 

Рибата в мен ни помага да видим себе си и околния свят в съвсем нова светлина. Това е научнопопулярна книга в най-добрите традиции на жанра – информативна, достъпна и разказана със заразителен ентусиазъм.

Шубин

"Изключително постижение! Ако искате да вникнете в еволюционната история на човека и останалите животни, книгата на Нийл Шубин е правилният избор!"
- Financial Times

 "Просто прекрасно! Невероятно четивно пътешествие през древната история на собствените ни тела."

- Boston Globe

 "Простичката, но изпълнена със страст проза на Нийл Шубин е в състояние да превърне цял куп гимназисти в бъдещи биолози."
- Nature


Няма добавени ревюта за тази книга.

Любопитен
2013-05-22

А дали издателството планира да издаде други книги на тази тематика?

Николай Узунов
2013-05-18

Книгата е високо ерудирана, но аз нямам нужния капацитет и познания по биология, затова не я дочетох. Иначе адмирации, че подобен род книги се издават на български език. Трябва ли да споменавам, че корицата, оформлението и всичко останало са на ниво? Поздравления на екипа :)

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.