ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Наука > Рибата в мен

Рибата в мен

Рибата в мен - Нийл Шубин

Нийл Шубин

26-04-2013

от английски: Ина Димитрова и Росен Люцканов

256

Мека

140/215 мм

0.12 кг.

978-619-152-199-9

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
14 лв. КУПИ

Описание

Защо изглеждаме по начина, по който изглеждаме?

Tiktaalik

Нийл Шубин, палеонтолог и професор по анатомия, един от откривателите на уникалния фосил Tiktaalik – „рибата с ръце”, разказва историята на нашите тела така, както не сте я чували никога досега. Изследвайки изкопаеми и ДНК, Шубин показва, че ръцете ни всъщност приличат на рибешки перки, главите ни са сходни с тези на отдавна измрели безчелюстни риби, а основните части на генома ни функционират също като тези на червеите и бактериите. 

Рибата в мен ни помага да видим себе си и околния свят в съвсем нова светлина. Това е научнопопулярна книга в най-добрите традиции на жанра – информативна, достъпна и разказана със заразителен ентусиазъм.

Шубин

"Изключително постижение! Ако искате да вникнете в еволюционната история на човека и останалите животни, книгата на Нийл Шубин е правилният избор!"
- Financial Times

 "Просто прекрасно! Невероятно четивно пътешествие през древната история на собствените ни тела."

- Boston Globe

 "Простичката, но изпълнена със страст проза на Нийл Шубин е в състояние да превърне цял куп гимназисти в бъдещи биолози."
- Nature


Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Нийл Шубин

Нийл Шубин
Нийл Шубин (роден на 22 декември 1960 г.) е американски палеонтолог, еволюционен биолог и писател на научнопопулярни книги. Той е професор по органична биология и анатомия, акредитиран декан по биологията и анатомията на организма и професор в комитета за еволюционна биология в Чикагския университет, заедно с всичко това и поддържа на…

Виж повече

Коментари (2)

Любопитен (2013-05-22)

А дали издателството планира да издаде други книги на тази тематика?

Николай Узунов (2013-05-18)

Книгата е високо ерудирана, но аз нямам нужния капацитет и познания по биология, затова не я дочетох. Иначе адмирации, че подобен род книги се издават на български език. Трябва ли да споменавам, че корицата, оформлението и всичко останало са на ниво? Поздравления на екипа :)

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж