ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Наука > Рибата в мен

Рибата в мен

Рибата в мен - Нийл Шубин

Нийл Шубин

26-04-2013

от английски: Ина Димитрова и Росен Люцканов

256

Мека

140/215 мм

0.12 кг.

978-619-152-199-9

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
14 лв. КУПИ

Описание

Защо изглеждаме по начина, по който изглеждаме?

Tiktaalik

Нийл Шубин, палеонтолог и професор по анатомия, един от откривателите на уникалния фосил Tiktaalik – „рибата с ръце”, разказва историята на нашите тела така, както не сте я чували никога досега. Изследвайки изкопаеми и ДНК, Шубин показва, че ръцете ни всъщност приличат на рибешки перки, главите ни са сходни с тези на отдавна измрели безчелюстни риби, а основните части на генома ни функционират също като тези на червеите и бактериите. 

Рибата в мен ни помага да видим себе си и околния свят в съвсем нова светлина. Това е научнопопулярна книга в най-добрите традиции на жанра – информативна, достъпна и разказана със заразителен ентусиазъм.

Шубин

"Изключително постижение! Ако искате да вникнете в еволюционната история на човека и останалите животни, книгата на Нийл Шубин е правилният избор!"
- Financial Times

 "Просто прекрасно! Невероятно четивно пътешествие през древната история на собствените ни тела."

- Boston Globe

 "Простичката, но изпълнена със страст проза на Нийл Шубин е в състояние да превърне цял куп гимназисти в бъдещи биолози."
- Nature


Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Нийл Шубин

Нийл Шубин
Нийл Шубин (роден на 22 декември 1960 г.) е американски палеонтолог, еволюционен биолог и писател на научнопопулярни книги. Той е професор по органична биология и анатомия, акредитиран декан по биологията и анатомията на организма и професор в Комитета за еволюционна биология в Чикагския университет, заедно с всичко това и поддържа на…

Виж повече

Коментари (2)

Любопитен (2013-05-22)

А дали издателството планира да издаде други книги на тази тематика?

Николай Узунов (2013-05-18)

Книгата е високо ерудирана, но аз нямам нужния капацитет и познания по биология, затова не я дочетох. Иначе адмирации, че подобен род книги се издават на български език. Трябва ли да споменавам, че корицата, оформлението и всичко останало са на ниво? Поздравления на екипа :)

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж