ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Здраве > Методика за психоенергийна диагностика

Методика за психоенергийна диагностика

Методика за психоенергийна диагностика - Георги Здравков

Георги Здравков

17-12-2012

256

Твърда

168/240 мм

0.57 кг.

978-619-152-135-7

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
15 лв. КУПИ

Описание

Предлаганата на вниманието на читателите книга е резултат от над 21 години наблюдения и изследвания върху кожната сетивност и нейното значение за възникването и развитието както на психоенергийната медицина, така и на Китайската традиционна медицина. С помощта на съвременна апаратура за  електрофизиологични изследвания са обективизирани различните видове кожни усещания към физичното поле на човека (електромагнитно, електрично, магнитно и акустично полета, генерирани във връзка с жизнедеятелността на организма). Създадена е класификация и електрофизиологични патерни (модели) на тези усещания. Обективизирани са сетивните образи на заболяванията, разглеждани в психоенергийната медицина, чрез електрофизиологичните им патерни. Психоенергийната медицина се разглежда като еволюционен мост между Източната и Западната медицина.


Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Георги Здравков

Георги Здравков
Д-р Георги Д. Здравков е завършил Медицинската академия в София със специалност неврология. Ръководил е Проблемна научноизследователска лаборатория към Технически Университет – Пловдив. Провел е първите курсове по психоенергийна диагностика и терапия за лекари във Висша школа за методи и техники в комплементарната медицина към Университета. По-късно в САЩ специализира и…

Виж повече

Коментари (4)

Светла Теодорова (2014-05-22)

Коментарът на журналиста Стефан Димитров показва изкривен прочит (ако въобще е имало такъв) и нелоялно отношение към книгата. Д-р Здравков не говори за нови видове вълни! В книгата се утвърждава съществуването на физични полета, генерирани от биологични обекти във връзка с тяхната жизнена дейност. Наличието им е категорично установено с високо чувствителна апаратура, във водещи научни центрове в света, още през 80-те години. Това са електрично, магнитно и електромагнитно поле и акустични вълни. Освен това Ст. Димитров произволно изопачава съдържанието на книгата, в която не фигурират хипотетичните понятия: "биополета", "биоенергии" и "радиестезични вълни"! За какво пише отзив Ст. Димитров? За книгата на д-р Здравков или за познато нему произволно общо говорене от страна на неспециалисти?! Д-р Георги Здравков е отличен професионалист, ерудиран познавач на Китайската традиционна медицина и добросъвестен изследовател. Новото в неговото изследване, което има своята научна тежест и е пионерен принос, е ОБЕКТИВИЗИРАНЕТО на психичния процес усещане, в случая кожно усещане. Той за пръв път демонстрира корелация между сетивен образ в съзнанието на диагностициращо лице с повишена сетивност и изменение на физиологични параметри, обезпечаващо формирането на сетивния образ. Използвана е съвременна апаратура за научни биомедицински изследвания BIOPAC Systems MP150, като са определяни електрофизиологични параметри на кожната реакция. Книгата на д-р Г. Здравков е основана върху научни знания и схващания и би трябвало да бъде адмирирана от Стефан Димитров, ако той действително има интерес към научни изследвания. Да се говори за “заблуда, облечена в наукообразна форма” е клевета! Определянето на понятието “психоенергийна диагностика” като псевдонаучно говори за груба недобросъвестност от страна на автора на коментара. Това понятие е точно и адекватно. “Диагностика” е, защото в книгата се обсъжда процеса диагностициране. “Психоенергийна” е, защото диагностицирането в тези случаи се извършва на основата на психичната енергия на диагностициращото лице. Д-р Здравков предлага резултати от 20-годишен системен изследователски труд, при методологически правилна постановка и изследване на над 5000 пациенти. Той обяснява причината лицата с повишена сетивност да осъзнават усещанията си. Защото кожната реакция е еднаква – и при лицата с повишена, и при лицата с нормална сетивност! Книгата на д-р Георги Здравков е ценен научен принос и с нея е необходимо да се запознаят лекари, физиолози, неврофизиолози, биолози, физици, рехабилитатори. Макар че е високо специализирана във втората си част, първата част е достъпна и ще бъде полезна за широк кръг читатели.

Емилия Христова (2013-04-11)

Много се радвам, че д-р Здравков е издал тази книга. Ще си я купя непременно. Преди почти 30 години (ако не ме лъже паметта)д-р Здравков помогна на четири годишния ми син да се освободи от страха си да заспива при изгасена светлина. Беше невероятно! А на мен ми помогна при проблеми с язва на стомаха. Безкрайно съм му благодарна!

Янко Димитров (2012-12-28)

За кого е предназначена тази книга-за специалисти или за масовия читател?

Стефан Димитров (2012-12-20)

зДа се търси научно обяснение на свръхсетивните възприятия с помощта на псевдо научни понятия като "психоенергийна диагностика" е повече от несериозно. Феномени като свръхсетивно получаване на информация и дистанционно безконтактно въздействие наистина съществуват и могат да бъдат регистрирани и доказани в лабораторни условия чрез стриктни научни експерименти. Участвал съм в организирането на десетки такива експерименти в БАН, Медицинска Академия, МНЗ и др. научни институти и звена. Отделни хора наистина могат да притежават такива способности с достатъчна стабилност и възпроизводимост за да бъдат подлагани на научна проверка. Това обаче не доказва съществуването на "биополета", "биоенергии", "радиестезични вълни" и прочее хипотетични понятия, с които някои хора се опитват да обяснят наблюдаваните явления. Поради дългото отсъствие на рационално обяснение обаче тези термини са добили популярност сред хората, които се опитват да си обяснят явленията, без да прибягват до религията, мистика и парапсихология. Но вече съществува научно обоснована теория, която дава отговор на много фундаментални въпроси. Нарича се ГЛОБАЛНА ИНФОРМАТИКА и обяснява целия спектър от аномални явления от този тип, само на базата на съществуващите научни знания и схващания, без да прибягва до хипотетични понятия като нови видове вълни, енергии, частици, полета и други недоказани хипотези. Моите уважения към автора д-р Здравков, който явно се опитва да намери рационално обяснение като се е насочва към кожната сензитивност. Но за съжаление това е поредната заблуда, облечена в наукообразна форма.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж