ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Запад > Наука > Бледа синя точица

Бледа синя точица - Карл Сейгън

Бледа синя точица

Карл Сейгън

08-11-2013

от английски: Милена Боринова

336

Мека

140/215 мм

0.30 кг.

978-619-152-320-7

Да

17 лв. КУПИ

Описание

Погледнете тази точица...


Това е тук. Нашият дом. Това сме ние. Всеки, когото обичате, всеки, когото познавате, всеки, за когото сте чували, всяко човешко създание, съществувало някога, е изживяло живота си тук. Изворите на нашите радости и страдания, хиляди религии, идеологии и икономически доктрини, всеки ловец и събирач, всеки герой и страхливец, всеки създател и рушител на цивилизации, всеки крал и селянин, всяка млада влюбена двойка, всяка майка и всеки баща, всяко дете, изобретател и изследовател, всеки учител по етика, всеки корумпиран политик, всяка суперзвезда, всеки върховен лидер, всеки светец и грешник в историята на нашия вид са живели тук – на тази прашинка, огряна от слънчев лъч.

***


Легендарният Карл Сейгън e един от най-изтъкнатите американски учени и популяризатори на науката. Роден е на 9 ноември 1934 г. в Бруклин, Ню Йорк, САЩ. Основател на научната дисциплина астробиология в началото на 60-те години на XX век и е предложил идеята за програмата SETI за търсене на извънземен разум. Неговата научна и творческа дейност е пряко свързана с НАСА, взима и активно участие в програмата Вояджър”. Сейгън става знаменитост с научнопопулярните си книги, с великолепния роман „Контакт” и с телевизионния сериал Космос”.

Няма добавени ревюта за тази книга.

Изток-Запад-администратор
2013-10-14

Здравейте, съжаляваме за забавянето. Твърде тежки издания имаме в списъка до края на годината, включително и това. Радваме се на интереса, който проявявате - това ни кара да работим здраво. Ще се постараем скоро да излезе, но с точна дата не бихме се ангажирали.

1963
2013-10-07

Какво става с книгата? Нали септември щеше да бъде пусната на пазара? Може ли да споделите някаква точна дата?

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.