ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Вампирът Лестат

Вампирът Лестат - Ан Райс

Ан Райс

03-12-2012

Светла Комогорова-Комата

520

Мека

16/60/90

0.50 кг.

978-619-152-139-5

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
19.90 лв. КУПИ

Описание

Готическата тъма на „Интервю с вампир“ беше само началото на „Вампирските хроники“ на Ан Райс. Сега, най-сетне и на български език, във вихреното им и кърваво продължение се възправя следващият велик кръвопиец след граф Дракула – Лестат, безсмъртният.

Събуден сред опиянението на рокаджийските времена, вампирът изгаря от жаждата да разкаже миналото си, криещо рой мрачни тайни. Син на благородник от предреволюционна Франция, Лестат е изгнаник по кръв и убиец по душа. Получил дара на безсмъртието, той не може да устои на порива, който бе завладял и Луи в първата книга – да открие истината за произхода на вампирите, да се срещне с най-древните представители на расата си и да намери своето място в света... Загърнат в наметало от вълчи кожи, първите жертви на стихийния му бяс, Лестат сбира в себе си силата на животното, жестокостта на човека и мощта на вампира. Целият свят е сцена за кървавите му трагедии, а хората са статистите в стремлението му към вечността... 

С образа на Лестат Ан Райс поема в изцяло нова посока, вън от задънената улица на харизматичния, но пасивен Луи от първата книга. В тази и следващите части се изгражда нова, мрачна митология, смесваща класическия вампирски мит с древни легенди от недрата на времето.

 

Ан Райс е родена на 4 октомври 1941 г. в Ню Орлиънс, Луизиана. Тя е второто от четири момичета в семейството на ирландските католици Хауърд  и Катрин О’Брайън. Баща й – ветеран от Втората световна война – заема ръководен пост в американските пощи.
Ан Райс е автор на готически романи, книги на ужасите и дори еротична литература, но най-известните й произведения безспорно са тези от поредицата Вампирски хроники.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Ан Райс

...

Виж повече

Коментари (3)

Илияна (2013-06-06)

Ще издавате ли останалите книга от Вампирските хроники?

ann (2012-11-30)

Каква е таз ужасна корица, майчице...

нел (2012-11-30)

А дали, ще издавате и други книги на Ан Райс?!

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж