ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Издателство > България среща КитайЗапознайте се с Издателство за образователна и научна чуждоезична литература FLTRP

Обратно към България среща Китай

20 Януари 2017

ИЗДАТЕЛСТВО ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА И НАУЧНА ЧУЖДОЕЗИЧНА ЛИТЕРАТУРА

Foreign Language Teaching and Research Press, FLTRP

 

НЯКОЛКО ДУМИ ОТ ДИРЕКТОРА


Вярваме, че "Издателството за образователна и научна чуждоезична литература" (FLTRP) е име с много по-дълбок смисъл от този на едно обикновено издателство. FLTRP е въплъщение на доверието и очакванията на нашите читатели, и мечтите на нашите сътрудници.

Нашата вяра е в четенето. Ние сме се посветили да предаден на идващите след нас нашите знания и цивилизация.

Образованието е ген на самото ни съществуване. Ние не се задоволяваме само със създаване на текстове, ние непрестанно споделяме с читателите нашите нови разбирания за образованието и методите на обучение.

Но ние надхвърляме ролята на производител на образователни продукти и услуги, и действуваме като мост, свързващ китайската култура с останалите култури, чрез което правим Китай по-близък на света.

Горди сме, че сме отдадени на нашите образователни и културни мисии, вдъхновени от думите на прочутата китайска писателка Бин Син, която веднъж ни писа: "Усилията ви правят нашата планета по-малка; работата ви прави света по-велик."

Благодаря Ви за това, че сте наш читател, автор или партньор!

Цай Дзиенфън

НОВИ РАЗБИРАНИЯ

През 1996 г. Ли Пън, директор на Издателството за образователна и научна чуждоезична литература (FLTRP), полага началото на New Concept English — начало, което става здрава основа на развитието на FLTRP, чийто почетен президент той все още е.

НОВИ СТАНДАРТИ

През 2006 г. професор Чън Лин и г-н Саймън Грийнъл, главни редактори на New Standard English, присъстват на празненството на FLTRP и Macmillan по случай 100 милиона продадени комплекта учебници.

НОВИ ХОРИЗОНТИ

От 1999 г. насам FLTRP е организирало учебни сесии за около 150000 учители по английски език за колежи. Такива сесии са същностна част от усилията ни за прокарване на нови схващания за англоезичното обучение и учебна издателска дейност.

НОВ ВЕК 

През 2004 г. FLTRP издаде нов китайско английски речник "Нов век". Той бе представен в Институт Конфуций в Кения, от китайския президент Ху Дзинтао през 2006 г. Речникът послужи като основа за "Английско-китайско-английски речник", съвместно издание на Оксфордския университет и FLTRP.

 

Ние в FLTRP вярваме, че четенето е път към познанието, но и начин на живот. Добрите книги никога не остават без читатели. Да прочетеш една добра книга означава неизменно да прочетеш след нея още две и дори повече.

Предприемчивите млади редактори на FLTRP са винаги в стъпка с най-модерното в книгоиздаването – електронните издания и четене в интернет.

FLTRP публикува все повече и все по-качествени книги. Нашата цел е все по-широко разпространение на знания и любов към четенето.

 

Нашият издателски списък включва над 9000 издадени книги на 47 езика!

Неотдавна преструктурирахме всичко това в по-ясни и по-добре съгласувани продуктови линии, сега читателите ни могат по-лесно да избират книги, подходящи за личните им вкусове и нужди.

Ние предлагаме все по-богато съдържание в различни области и формати, с все по-ефикасно разпространение.

FLTRP започва пътя си като издателство за езиково образование, като постепенно разширява дейността си и включва нови предмети и области. Форматите на нашите произведения са се развили от печатни към електронни и мобилни.

 

Издателството за образователна и научна чуждоезична литература е разширило издателския си диапазон от езиково образователна литература към други предмети, включително математика и различните науки:

- Академични издания и речници

- Издания в областта на университетското и академично обучение по английски език

- Издания за обучение по английски език на начално и средно-училищно равнище

- Периодични издания

- Издания на китайски език

- Издания в областта на хуманитарните и обществените науки

- Издания на чужди езици

- Издания за деца

- Електронни издания

- Издания в областта на професионалното и специално образование

- Издания в областта на подготвителното обучение

- Научни издания

 

Нашите издания се разпростират от академични и образователни книги до произведения от областите на хуманитарните и обществените науки, естествените науки, както и книги за масови читатели и деца.

Същевременно ние непрестанно разширяваме разпространителските си канали, за да направим произведенията си достъпни за все повече читатели.

Електронната писалка Viaton е средство за четене и учение от ново поколение. Тя вече е станала широкоразпространен компонент от решенията на FLTRP в областта на езиковото образование.

Книгите на FLTRP могат да се намерят в над 2500 книжарници в големите и средноголеми градове на Китай, както и в електронните книжарници dangdang.com, JD.com и amazon.cn. FLTRP стои на висотата на своята репутация, заемайки ¼ от пазара на дребно в областта на чуждоезиковите четива.

От 1994 г. насам FLTRP е създало 16 информационни центъра в главните градове на Китай. Те функционират като местни клонове на издателството ни, предоставяйки услуги на клиентите ни, поддържайки контакт с местните автори и събирайки сведения за местните пазари. Над текста може да видите макет на обучителния ни център в провинция Ляонин с площ от 40000 кв. метра.

FLTRP разполага с екип от над 200 души, които имат грижа да препоръчват нашите издания на преподаватели и учащи се.

 

Нов опит в образованието и четенето

Освен традиционните форми на книгоиздаване, ние използваме също интернет услуги, лекции, курсове, представления и състезания, свързани с образованието и четенето.

АЙ ЯН ЦУН (iyangcong.com) е двуезичен интернет сайт на FLTRP за социално четене.

FLTRP е организирало поредица от дейности под общото название "Детски университет" съвместно с управата на линия 4 на пекинското метро. На тези събития любознателни деца получават от нашето издателство отговори на свои въпроси.

Читателският сезон "Рунтаво кученце" е програма, създадена и организирана съвместно от FLTRP и пекинското радио iHome.

FLTRP е база за изследвания и прокарване на кампанията "Семействата в Пекин четат".

Група "Обичам да чета" – 100 редактори на FLTRP, всички майки с деца, водят промоцията на градирано четене за най-малките читатели.

Едно от стоте "Умни бобчета" – 100 читателски сбирки за деца, организирани от FLTRP из цял Китай.

Чуждестранен учител от E-PLUS, филиал на FLTRP, осигуряващ обучителни програми за деца и юноши от 4 до 18 годишна възраст, споделя читателски опит с ученици от отдалечено предградие на Пекин.

Една от лекциите на FLTRP по хуманитарни науки – китайският историк Wong Young-tsu (отдясно) и френският историк Бернар Бризе (в средата) провеждат дискусия върху класическото литературно произведение "Изгубеният рай".


Прочутият сирийски поет Адонис (отляво) на представянето на книгата му "Да пишеш върху хоризонта на смисъла: избрани творби на Адонис (китайско издание)", 2012 г.

Фу Ин, заместник министър на външните работи и авторка на "Когато бях там – избрани речи на Фу Ин" надписва свои книги, 2011 г.

Една от многото срещи по взаимодействие с читателите на сайта АЙЯНЦУН (iyangcong.com).

 

Да разбираме образованието по-добре, да служим по-добре на учащи се и на учители

В началото полагахме усилия да намерим повече читатели за една книга. Сега се стремим да намерим всеобхватни образователни решения за отделните читатели. За да направи прехода между издател и доставчик на образователни услуги по-плавно, FLTRP се стреми да е в крачка с развитието на образованието. Ние също така отчитаме нуждите на нашите основни клиенти – и организации, и отделни читатели, – и правим всичко по силите си да им подсигурим правилните продукти и услуги.

FLTRP е създало учебни планове от договорен тип за учащи се между 0-18 годишна възраст. Те включват четене, курсове, тестове, езиково обучение, учебни пътешествия и летни лагери, обучение в чужбина, общности, организирани за обучение чрез игри, културен обмен с цел възпитание на всестранно развити личности.

Четенето е незаменимо и най-важно средство за учението, FLTRP е разработило градирана система за обучение по английски език на деца и юноши между 4-18 години (увеличете картинката, като я натиснете.)

Ние предлагаме образователни услуги "всичко в едно" – за партниращи ни институции.

Нашата стратегия B2B (бизнес-към-бизнес) оказва пълен набор от услуги за партниращи институции. Това включва учебни курсове, научни изследвания, конференции, преценки и изпитни тестове, обучение и ресурси в областите на висшето, основното, специалното и предучилищното образование.

FLTRP организира 16-тия световен конгрес по приложно езикознание в Пекин през 2011 г.

FLTRP е осигурило обучение на около един милион университетски и училищни преподаватели през последното десетилетие и преди това.

Ние съчетаваме експертен опит от Китай и чужбина за развиването на рамкова система от обучение по китайски език за чуждестранни учащи, ведно със система за преценка на техните знания и умения.

FLTRP е провело около 1000 учебни сесии за преподаватели, академични семинари и форуми на високо равнище в помощ на ранното, основното, специалното и висшето образование. Ние осигуряваме решение на образователни въпроси на всички равнища и за индивидуални учащи се.

Професионални решения за обучение по чужди езици – знания за цял живот

FLTRP предлага учебно четене за отделни учащи се и за цели семейства – услугата включва уроци, учебни курсове, състезания и консултации.

E-PLUS предлага систематични учебни курсове по английски език за деца и юноши от 4-18 годишна възраст. Досега ние вече имаме 15 училища в Пекин, Нанкин и някои други градове, включително пет, които бяха открити в Пекин през август 2013 г.

Големи очи, които гледат света е програма за учебни пътешествия на ученици на възраст 10-18 години.

Поредицата "Аз съм книжно плъхче" остава любима на младите ни читатели още откак FLTRP лицензира първия комплект от заглавия, избрани през 1997 г. от Оксфордското университетско издателство.

 

С особено високите си качества в изучаването на езици и дълбокото разбиране на китайската и други култури, FLTRP заема превъзходно положение, от което да разказва китайски истории на целия останал свят.

ОГЛЕДАЛО НА КИТАЙ ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ

Нашето издателство е създало следните платформи: многоезикова платформа за обществени услуги, за електронното публикуване, за превод и разпространение на китайската култура, за културни нововъведения и обучение на талантливи хора. Чрез тях FLTRP активно разкрива богатствата на китайската култура пред света.

Ние сме най-интернационализираното издателство на Китай и най-китайското международно издателство.

FLTRP има развити партньорски отношения с повече от 300 международни издателства. Нашите издания са на повече от четиридесет и седем езика и почти достигат 5000 на брой, отпечатани с чуждестранно съдействие.

Премиерът Уън Дзябао подарява издание на FLTRP – Съвременен корейско-китайско-корейски речник, – на студентка от Република Корея, 2010 г.

Членове на издателско-медийна изследователска група от развиващите се страни посещават FLTRP през 2012 г.

Симпозиум на FLTRP по тема "Образование за милиард и триста милиона", проведен в Индонезия през 2011 г.

Делегация на FLTRP на посещение в Оксфордския университет в Брукс през 2013 г. за обсъждане на бъдещо сътрудничество, включващо създаване на съвместен издателски център с ИОНЧЕЛ.

Професор Ли Инин (в центъра) говори на издателско-икономическия форум на FLTRP по време на Лондонския международен книжен панаир, 2012 г.

Церемония по подписване договор за сътрудничество на FLTRP и Disney English, прес-комюнике, 2009 г.

Ние съдействуваме за разбирателство между Китай и останалите страни

Интернет страницата ChinesePlus.com помага на китайците да изучават чужди езици, а на чуждестранните ни приятели да усвояват успешно китайски език.

От 2010 година насам FLTRP организира учебни класове за учители по китайски език, спонсорирани съвместно от Колумбийския университет и Пекинския университет за чужди езици.

FLTRP е създало 14 преводачески бази със съдействието на над 60 висши учебни институции, като осигурява преводачески услуги и обучение за студенти с помощта на интернет платформата си iTrans.

Фондът на FLTRP за култура и образование, под егидата на Китайска фондация Сун Цинлин, бе основан през 2013 г.

 

Издателството за образователна и научна чуждоезична литература (FLTRP) е основано от Пекинския университет за чужди езици през 1979 г. Днес нашето издателство има повече от 2300 служители и се развива като първокласен доставчик на образователни продукти и услуги, като същевременно се занимава и с други културни предприятия.

Нашето Издателство за Образователна и Научна ЧуждоЕзична Литература служи на образованието и изгражда междукултурни мостове. Ние в FLTRP ценим високо знанието като ключ към по-добър живот за всички и се гордеем с ролята си във подпомагането на образованието за всички.

 

 

© Foreign Language Teaching & Research Press, 2016
© Превод и оформление: Петко Т. Хинов, главен редактор и консултант на FLTRP за България.